Een mijlpaal voor de GlenGlassaugh-distilleerderij, die in 2008 na ruim twintig jaar stilte haar stills weer opstartte. Na dat ontwaken rijpt een groeiende voorraad single malt geduldig in de pakhuizen aan de kust van de distilleerderij, onder het toeziend oog van meesterblender Rachel Barrie. In 2023 wordt dit gloednieuwe vlaggenschip van 12 jaar oude single malt gelanceerd. Het is afkomstig uit een selectie van bourbon-, sherry- en rode wijnvaten en is gelaagd met zacht steenfruit, geroosterde vanille, zacht gezouten chocolade en zoete, nootachtige meringue.
Neus: Boordevol abrikozen, vijgenrolletjes, gekonfijte noten en golven zeebries.
Smaak: De zoete steenvrucht zet zich voort in de mond, met geroosterde tonen van vanille en romige hazelnoot-schuimgebakjes.
Afdronk: Zacht gezouten kersenchocolade en een aanhoudende nootachtigheid met gekonfijte pistache en een heerlijke herinnering aan Daim-repen.
""